Menu witryny

Obiady w szkole

KARTA ZAPISU DZIECKA NA OBIADY 2023/2024

pobierz TUTAJ

Obiady w szkole 2023/2024

 Zasady korzystania z obiadów:

1. Obiady płatne przelewem z góry za miesiąc do 10-go dnia każdego miesiąca.

2. Opłata za miesiąc = ilość dni nauki w miesiącu x cena za jeden obiad.

3. Cena obiadu w roku szkolnym 2023/2024 wynosi 5,50 zł

4. Wpłaty należy dokonywać na konto szkoły: 50 8309 0000 0082 3000 2000 0030 lub w sekretariacie szkoły gotówką.

5. W przelewie za obiady proszę wpisać tytuł opłaty: opłata za obiady za miesiąc (wpisać miesiąc) imię i nazwisko dziecka oraz klasa.

6. Nieobecności dziecka należy zgłaszać z co najmniej 1-dniowym wyprzedzeniem pod numerem tel.: 58 684 56 43 lub w dniu nieobecności do godziny 8:00.

7. Koszt niewykorzystanych obiadów, które zostały odpowiednio wcześniej zgłoszone odliczony będzie przy opłacie na następny miesiąc.

8. Nieobecności niezgłoszone lub zgłoszone po terminie nie będą odliczane.

9. W przypadku całkowitej rezygnacji z obiadów, fakt ten należy zgłosić do sekretariatu do ostatniego dnia miesiąca, w którym uczeń korzysta z obiadów.

 

Płatności za obiady

Koszt całodziennego wyżywienia w przedszkolu wynosi 11,50 zł

Kwoty do zapłaty za obiady dla danego ucznia będą rozsyłane Librusem do rodzica na początku każdego miesiąca.

W przedszkolu kwotę do zapłaty poda wychowawca.

 

warzywa


Informacje o alergenach:

     Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami  i nietolerancją pokarmową.

     W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:
  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie) 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.


 

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

epuap

CMI baner na stronę www

infoErasmus

logo LS

logoLP

twin

skslogo

szkolapromzdr

przeszkole promujace_zdrowie

NCK logo

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

 

logoBIP

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Przedsięwzięcia

baner projektu Czytam z klasą

logo projektu Piękna Nasza Polska Cała





 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz