Menu witryny

Logowanie

Obiady w szkole

Obiady w roku szkolnym 2018/2019

Informacje o obiadach

  • Obiady w roku szkolnym 2018/2019 w szkole podstawowej wydawane są od poniedziałku do piątku w godzinach: 11:20-11:45.
  • Zapisy i wpłaty za obiady przyjmowane są do końca miesiąca poprzedzającego.
  • W przypadku wiadomej lub planowanej nieobecności w szkole (choroba, wycieczka itp.) w celu dokonania odpisu, należy zgłosić ten fakt przynajmniej jeden dzień wcześniej w sekretariacie szkoły lub telefonicznie pod nr telefonu szkoły: 58 684 56 43.
  • Koszt niewykorzystanych obiadów, które zostały odpowiednio wcześniej zgłoszone odliczony będzie przy opłacie na następny miesiąc.
  • W przypadku niezgłoszenia absencji lub  samowolnego niezgłoszenia się dziecka na stołówkę koszt obiadu nie będzie zwracany.

Miesięczny koszt obiadów od września 2018r. do stycznia 2019r.

Miesiąc Kwota
wrzesień 60,80
październik 73,60
listopad 60,80
grudzień 48,00
styczeń
67,20

warzywa


Informacje o alergenach:

     Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami  i nietolerancją pokarmową.

     W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:
  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie) 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.


 

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz


skslogo

przeszkole promujace_zdrowie

NCK logo

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

 

logoBIP

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Przedsięwzięcia

baner projektu Czytam z klasą

logo projektu Piękna Nasza Polska Cała





 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz