Festiwal Kuchni Krajów Partnerskich

     Nasi uczniowie mieli niepowtarzalną okazję spróbować potraw z różnych zakątków Europy. Dzięki pomocy rodziców naszych uczniów zorganizowaliśmy Festiwal Kuchni Krajów Partnerskich, w ramach naszego pierwszego projektu Erasmus+. Przygotowano stoiska z przekąskami z Cypru, Grecji, Włoch, Bułgarii i Polski. W całej szkole unosił się aromatyczny zapach pizzy, oliwek, świeżych warzyw, chałwy, bigosu i wielu innych smakołyków. W przygotowaniach pomogli nam również nauczyciele z krajów partnerskich, udzielając informacji na temat tego, co moglibyśmy przygotować. Oni także zorganizowali w swoich szkołach takie święto, prezentując tam polskie, a nawet kaszubskie potrawy, promując w tej sposób nasz region.

     Jeszcze raz dziękujemy rodzicom za pomoc w organizacji tego dnia!

polska

więcej zdjęć